logo HNFacebook HN YouTube HN Google + HN Twitter HN Pinterest HN
Foto Gallery Film Presentatie

+31(0)6 - 45536143

Regenwater her gebruiken

In het kader van duurzaamheid kan ook gekeken worden om het regenwater te gebruiken voor diverse doeleinden. Er is in Nederland sprake van een behoorlijke hoeveel regenwater die we op ons dak krijgen. En het is o.a. dit regenwater wat u relatief makkelijk kunt opvangen in bijv. de houten regenton om te gebruiken voor de buiten- en/of binnenplanten. Nu is de opslag van een regenton wel wat beperkt en zou u dat natuurlijk liever beter willen benutten.

Wat is de gemiddelde neerslag in Nederland per jaar?
Nederland heeft een gematigd zeeklimaat en dat betekent dat er bij ons het hele jaar door neerslag kan vallen. De gemiddelde neerslag in Nederland is 700 tot 900 mm op jaarbasis.

Wat is er zo duurzaam aan regenwater
Door het gebruik van regenwater kunt u besparen op uw kosten van uw kraanwater. U hoeft minder water af te nemen en dat scheelt aan uw kant dus kosten. Het is eigenlijk ook wel een verspilling om gefilterd kraanwater in de tuin te sproeien. Aan de andere kant, als u gebruikt maak voor een gedeelte regenwater, hoeft er minder water opgepompt te worden en gefilterd en getransporteerd wat ook weer kosten bespaart en goed is voor het milieu.

Toepassingen regenwater
Het regenwater kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. E.e.a. is afhankelijk van de opslagcapaciteit. U kunt het regenwater gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten, tuin en planten, autowassen of wasmachine. Bij deze laatste is het wel belangrijk  gefilterd wordt. Maar met een aantal van deze toepassingen kunt u tot wel 50% van uw waterverbruik besparen.
Graag gaan wij samen met u aan de slag om e.e.a. te berekenen en een waterbalans te maken. Dit een berekening die aangeeft hoeveel regenwater een huishouden dagelijks nodig heeft. De vraag moet natuurlijk wel kleiner zijn dan het aanbod want andersom heeft het geen zin en wordt er structureel met drinkwater bijgevuld.

Kleinschalig of grootschalig
Een eigen kleinschalige regenwateropvang behoeft geen grote investering te zijn. Uw meeste planten geven de voorkeur aan regenwater en ook voor andere doeleinden is regenwater prima te gebruiken. En ook visueel kan een dergelijke oplossing iets toevoegen aan het algehele aanzicht van uw huis.
Bij grootschalige wateropvang en meerdere toepassingen binnenshuis komen er wel wat meer kosten bij kijken zoals filtering en grotere opslag. Toch is het voor de langere termijn zeker een optie.

Voordelen van regenwater hergebruik

  • Regenwater is goed voor de planten omdat het bepaalde stoffen minder bevatten zoals kalk maar juist meer sporenelementen en mineralen bevatten.
  • Met regenwater kunt u prima uw auto wassen. Juist omdat het minder kalk bevat is er veel minder last van strepen
  • Ook voor het ramen zemen kunt u zeer goed gebruik maken van regenwater daar het minder kalk bevat en dus minder strepen veroorzaakt.
  • Door uw toilet met regenwater door te spoelen bespaart u een hoop drinkwater en voorkomt u kalkaanslag op uw toiletpot.

Bezoekers op deze website zochten onder andere op de volgende zoekwoorden:
passiefhuis, passief huis, passieve woningen, duurzaam bouwen, duurzaam wonen, lage energiewoning, nul-energiewoningen, energie neutraal, energie-effectief, zonne-energie, houten woning, houten huis, houten huis bouwen, houtstapelbouw, houtskeletbouw, houten chalet.

Home

Contact

Fluitersweg 36A,
Apeldoorn
Fabriek
Tel.:    +31(0)6 - 45 53 61 43
Kantoor
Tel.:    +31(0)6 - 42 02 68 55
B.g.g.: +31(0)55 - 711 00 24
info@houtbouw-nederland.nl
www.houtbouw-nederland.nl

Fluitersweg 36A | Apeldoorn | +31(0)6 - 45536143 | Algemene voorwaarden

x7 Oradea