logo HNFacebook HN YouTube HN Google + HN Twitter HN Pinterest HN
Foto Gallery Film Presentatie

+31(0)6 - 45536143

  Wat is Houtstapelbouw

Waarom kiezen voor een woning of chalet van rondstam?
Handmatig bewerkte ronde logs.
Productie rondstam huizen en chalets.
Prijzen
Flexibel
Duurzaamheid

Waarom kiezen voor een woning of chalet van rondstam?Op 

 • Een rondstam woning of chalet heeft een unieke en robuuste uitstraling
 • Een rondstam woning of chalet is sfeervol om in te wonen cq te recreëren
 • Een rondstam woning of chalet is zeer gezond om in te wonen. Dit door de vochtregulerende werking van het hout.
 • Een rondstam woning of chalet hoeft zeker niet duurder te zijn dan een huis uit baksteen.
 • Een rondstam woning of chalet is te bouwen in allerlei vormen.
 • Een rondstam woning of chalet is zeer duurzaam
 • Een rondstam woning of chalet kan worden voorzien van alle gemakken en comfort die u maar wenst.

Handmatig bewerkte ronde logs.Op 

Houtstapelbouw wordt door ons uitgevoerd met handmatig bewerkte logs. De door vakkundige met de hand geschilde logs geven een houten huis of houten chalet een robuuste en natuurlijke uitstraling.
04.JPG
De massieve houten muren van rondstamchalets hebben een grote warmtecapaciteit. Het gevolg of voordeel hiervan is dat de temperatuur binnen in het chalet nooit snel zal stijgen of dalen. Dat gebeurt op een zeer langzame wijze. Hierdoor is het in een loghuis zomers ook heerlijk koel en in de winter lekker behaaglijk.
Een ander voordeel van rondstamchalets is het feit dat in dit type chalets de luchtstroom binnen de normale waarden blijft door het gebruik van natuurlijke materialen. Hierdoor voorkomt met statische elektriciteit en zwevend stof. Voor astmatische patiënten is het daarom juist voor hen zeer aangenaam leven in een houten chalet. Kortom, redenen te over om te kiezen voor een rondstam chalet
P1010004
Productie rondstam huizen en chalets.Op 

Na het kappen van de benodigde logs worden deze eerst een aantal weken luchtgedroogd. Een boom heeft, als deze gekapt is, een behoorlijk percentage aan vocht. Door de stammen in de lucht te drogen word dit percentage sterk vermindert. Na de luchtdroging worden de stammen bewerkt. Met de hand worden deze logs passend op elkaar gemaakt. Alle buitenwanden en binnenwanden worden eerste gemaakt op de productielocatie. Daarna worden de logs genummerd en wordt het geheel weer uit elkaar gehaald en getransporteerd naar de opbouwlocatie. Daar wordt het geheel weer op volgorde in elkaar gestapeld. Als de ruwbouw staat kan met de verdere afbouw begonnen worden. Het dak wordt dicht gelegd en eventueel voorzien van isolatie.
Doordat de stammen luchtgedroogd zijn zullen deze op locatie nog verder indrogen. Dit heeft als gevolgd dat het gehele chalet of huis in elkaar zal zakken. Met de plaatsing van de ramen en deuren wordt hier uiteraard rekening mee gehouden en kan dit proces van indrogen op een veilige manier plaatsvinden zonder dat u het merkt.

PrijzenOp 
De prijzen van de rondstam woningen of chalets op de website of van uw eigen ontwerp hangen af van een groot aantal factoren. Te denken valt aan:

 • Welke houtsoort wordt toegepast? spar, den, grenen of lariks
 • Welke gemidd. diameters wordt toegepast? ø20-ø25-ø28-ø30-ø35
 • Het aantal ramen en deuren
 • Glassoort: enkel- dubbel- of zelfs tripple glas.
 • Het aantal kamers
 • Trappen
 • Balkonnen
 • Type dakbedekking
 • Hemelwaterafvoer
 • Hoog groot moet isolatiewaarde zijn van de houten woning of chalet?

Al met al een behoorlijk aantal variabelen die de prijs bepalen.

Flexibel Op 

Bij ons bent u op het juiste adres als het gaat om houtstapelbouw met ronde stammen. Wij maken iedere woning of chalet op maat. Op onze website staat een schitterende fotot van een chalet “Slatina”. Dit chalet kunnen wij zonder problemen voor u aanpassen naar de gewenste lengte of breedte. Hieronder een foto van een variant van chalet ‘’Slatina’’ zoals u die op de site kunt zien.
C:\Back-up map\Ro-home BV\Foto's gerealiseerde projecten\Project Chalet Slatina (Vliermaalroot)\Vliermaalroot 3.jpg
Duurzaamheid Op 

Bouwen met hout is duurzaam bouwen. We kunnen gerust stellen dat hout een uiterst duurzaam materiaal is dat vele honderden jaren meegaat. We kunnen u voorbeelden laten zien van projecten die al honderden jaren staan.
Wat is duurzaam hout?
Dat is hout dat op een verantwoorde manier geproduceerd is. Bij de productie van duurzaam hout wordt rekening gehouden met:

Het milieu
Dat betekent onder meer: het bos in stand houden. De biologische diversiteit waarborgen. Rekening houden met de gevolgen voor bodem, water, landschappen en ecosystemen. Deze balans moet niet worden verstoord door houtkap.

Gecertificeerd hout
Een certificaat is een schriftelijke verklaring waaruit blijkt dat hout volgens bepaalde criteria is geoogst en die door een onafhankelijke derde is gecontroleerd. Er zijn meerde certificaten voor duurzaam hout met ieder hun eigen criteria.

Het hout dat Ro-home levert is gecertificeerd volgens EU-nomen (FSC-hout). Het FSC certifiseringsnummer is: COD FSC: SA-FM/CoC-1470 ( www.certificareforestiera.ro). Het hout wordt beheerd door Ro-Silva en voor onze productie aangekocht.
ForestStewardshipCouncil(FSC)
FSC is een internationale organisatie zonder winstoogmerk. FSC, opgericht in 1993, is het enige certificatiesysteem voor hout uit duurzaam beheerde bossen dat wereldwijd gesteund wordt door boseigenaren, bedrijven, milieuorganisaties en andere maatschappelijke organisaties. Meer informatie:
http://www.fsc.org

Fluitersweg 36A | Apeldoorn | +31(0)6 - 45536143 | Algemene voorwaarden

x7 Oradea