logo HNFacebook HN YouTube HN Google + HN Twitter HN Pinterest HN
Foto Gallery Film Presentatie

+31(0)6 - 45536143

Grijs water

Wat is grijs water
Bij grijs* water moet u denken een licht verontreinigd afvalwater dat afkomstig van van bijv. de douche, de wasmachine maar ook spoelwater uit de keuken kan aangemerkt worden als grijs water. Afvalwater van het toilet doorspoelen en hemelwater vallen hier niet onder. Het grijze water is relatief makkelijk te reiningen.
*De term ‘grijs’ water is gerelateerd aan het feit dat dit water na verloop van tijd wat grijs verkleurt door de afvalstoffen die er in aanwezig zijn.

Hergebruik
Met de inzet van grijswatersystemen is het mogelijk om het lichtverontreinigende afvalwater van uw huishouden weer her te gebruiken. Grijs water kan na een behandeling zoals filtering weer gebruikt worden toiletspoeling, de wasmachine of de tuin. Hierdoor biedt u dus weer minder afval water aan.

Voordeel van grijs water hergebruik
Bij grijs water bent u onafhankelijk van de aanvoer. Die is er namelijk altijd wel. Als u gaat douchen heeft u afvalwater. Het hergebruik vindt als volgt plaats: bij het douchen is er afvalwater dat wordt gereinigd en gebruikt kan worden voor de toiletdoorspoeling waarna het de woning verlaat.

Wat is een helofytenfilter?
Een helofytenfilter is een zuiveringssysteem gebaseerd op de werking van biologische, fysische en chemische processen. Met behulp van bacteriën die zich in het afvalwater bevinden, komen na een voorbehandeling, in het filter terecht. In het filter zelf is er een voor bacteriën ideale leefomgeving, waardoor het proces optimaal functioneert.
In het filter is beplanting aangebracht met holle wortels. Deze beplanting staat op een zandbed.
Met het toevoegen van een fosfaatbindend materiaal is het filter vrijwel volledig in staat alle fosfaten te binden.
Voor visuele informatie zie http://www.wildkamp.nl/brochure/Hefytall_helofytenfilter

Bezoekers op deze website zochten onder andere op de volgende zoekwoorden:
passiefhuis, passief huis, passieve woningen, duurzaam bouwen, duurzaam wonen, lage energiewoning, nul-energiewoningen, energie neutraal, energie-effectief, zonne-energie, houten woning, houten huis, houten huis bouwen, houtstapelbouw, houtskeletbouw, houten chalet.

Home

Contact

Fluitersweg 36A,
Apeldoorn
Fabriek
Tel.:    +31(0)6 - 45 53 61 43
Kantoor
Tel.:    +31(0)6 - 42 02 68 55
B.g.g.: +31(0)55 - 711 00 24
info@houtbouw-nederland.nl
www.houtbouw-nederland.nl

Fluitersweg 36A | Apeldoorn | +31(0)6 - 45536143 | Algemene voorwaarden

x7 Oradea